Jako pierwsi w Polsce wprowadziliśmy na rynek Kefir zawierający aż 13 żywych kultur bakterii dostarczanych przez firmę Chr. Hansen. Również jako pierwsi w Polsce zapakowaliśmy nasz Kefir w nowy, zdecydowanie bardziej przyjazny środowisku karton z certyfikatami FSC i Neutral Carbon. To idealny produkt dla każdego, kto świadomie dba o własne zdrowie i nasze środowisko naturalne!
Kefir 0,5 Litra 13 żywych kultur bakterii to łatwostrawny, orzeźwiający napój. Posiada bogaty skład odżywczy: pełnowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne, łatwo przyswajalny wapń. Nie zawiera dodanych soli i cukru. W tym roku został wyróżniony godłem Teraz Polska i Złotym Medalem MTP.
Skład: mleko pasteryzowane, białka mleka, żywe kultury bakterii:
– bifidobacterium infantis
– bifidobacterium lactis
– lactobacillus acidophilus
– lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
– lactobacillus fermentum
– lactobacillus paracasei
– lactobacillus rhamnosus
– lactococcus lactis subsp. cremoris
– lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
– lactococcus lactis subsp. Lactis
– leuconostoc mesenteroides
– leuconostoc pseudomesenteroides
– streptococcus thermophilus
i drożdże.
Kilka informacji o kartonie
Nasze kefiry i maślanki pakujemy w nowy karton Brown Board. Ma on o jedną warstwę mniej w porównaniu do kartonów najczęściej używanych do pakowania produktów w łańcuchu chłodniczym. Usunięcie białej warstwy powoduje, że w procesie produkcji zużywa się mniej substancji chemicznych, przez co opakowanie jest bardziej przyjazne środowisku, lżejsze, a co za tym idzie generuje mniejszą ilość odpadów. Brązowy karton charakteryzuje się również mniejszą emisją CO2 w procesie produkcji i w pełni nadaje się do recyklingu.